De workshops en trainingen worden op maat gemaakt voor uw organisatie waarbij ervaringsdeskundigheid een toegevoegde waarde is. Er wordt gebruik gemaakt van diverse werkvormen zoals filmmateriaal, bespreking praktijksituaties en interactie met de deelnemers. Voor meer informatie en boekingen kunt u contact opnemen.
In een intakegesprek bespreken we de thema’s die u graag aan bod wilt laten komen. Vervolgens ontwikkelen we een training of een workshop op maat. De workshops en trainingen gemiddeld een dagdeel en zijn enerverend en interactief. Door concrete aanzetten, wordt een aanzet gegeven tot meer ambitie, focus, actie en vooral meer impact. In het werk maar ook in het persoonlijke leven van de deelnemers met als doel deskundigheidsbevordering, verdieping, bespreking thema’s, interactie, motivatie en inspiratie, taboedoorbrekend.
Als u op zoek bent naar een ervaren en inspirerende spreekster die met haar ruime levenservaring en enthousiasme dit kan overbrengen op uw team, vraag dan een offerte aan.
Doel
Door zelf moedig te zijn als professional draag je dit ook over op de gezinnen en de collega’s met wie je werkt. Om duurzaam geweld te stoppen heb je de moed nodig; moed om zowel slachtoffer- als daderschap in de ogen te zien en beide niet te verdoezelen of te vergoelijken. Durf als professional imperfect te zijn. Stap uit de comfortzone, bedenk hoe je de cliënt kunt helpen en durf daarbij je eigen ervaringen en opgedane kennis in te zetten.
In dit bijzondere aanbod plaatsen we het zoeklicht op het onderzoeken en versterken van onze persoonlijke en professionele moed.
Inhoud
Lukt het je om echt dienstbaar te zijn aan de gezinnen en niet alleen aan de eigen organisatorische processen en jezelf? Hoe kun je de zelfversterkende negatieve effecten na geweld ombuigen naar positieve verandering en herstel? Echte verandering is mogelijk als we zelf ook de moed hebben om te veranderen. Daarom bundelen wij – Hameeda Lakho, Kirsten Regtop en Sietske Dijkstra- onze krachten rond ervaringsdeskundigheid, praktijkkennis, onderzoek en reflectie en herstelondersteunende zorg.
Doel
De workshop ‘Geheim geweld… en nu?’ traint hulpverleners, studenten en andere belangstellenden om de langetermijngevolgen van kindermishandeling bespreekbaar te maken en beter te behandelen. Hierbij wordt uitgegaan van het herstelconcept. Dit concept betreft herstel van de mishandeling, maar ook over het herstel van de (maatschappelijke) rol en de persoon(lijke ambities) van het slachtoffer. Deelnemers leren de effecten ervan te signaleren en te erkennen, en om de complexe gevolgen en verwerkingsfasen van het trauma te doorgronden waarbij handvatten worden aangereikt door ervaringsdeskundigen.
Inhoud
Ter inleiding wordt de film ‘Geheim Geweld en nu’ vertoond. De thema’s die hieruit naar voren komen worden verder onderbouwd en besproken op basis van praktijksituaties. Er is ruimte voor verdieping, het verkrijgen van nieuwe inzichten en voor discussie, gericht op inzichten en het succesvol handelen van de professionals. De nieuwe inzichten en vaardigheden bieden handvatten om het geleerde in de praktijk uit te oefenen.
Bijzonderheden
De duur van de workshop is maximaal 1 dagdeel en wordt op maat gemaakt voor uw organisatie.
Doel
In subgroepen bespreken we met deelnemers hoe ervaringsdeskundigheid effectief kan worden ingezet om geweld eerder in beeld te krijgen, te stoppen en duurzaam op te lossen.
Inhoud
Wat is de meerwaarde van ervaringsdeskundigheid in de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld? Successen, wensen en dilemma’s komen aan bod in een inspirerende workshop die praktijk en beleid met elkaar verbindt.
Bijzonderheden
De duur van de workshop is maximaal 1 dagdeel en wordt op maat gemaakt voor uw organisatie.